Burgerbevraging start 22 maart!

Ben je tevreden over jouw gemeente of stad? Is het leuk wonen in jouw buurt? Zijn er voldoende fietspaden? Hoe tevreden ben je over de dienstverlening in jouw gemeente of stad? …

Vanaf 22 maart 2023 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze bevraging is een unieke survey die in elke Vlaamse gemeente en stad op wetenschappelijke wijze georganiseerd wordt en die peilt naar de tevredenheid, de participatie en het gedrag van burgers over heel uiteenlopende thema’s. Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven ons immers een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente of stad. 

Jouw mening over je gemeente of stad is dus bijzonder belangrijk! We rekenen dan ook op jou om deel te nemen. Dit is bovendien een unieke kans om jouw mening te geven over je gemeente of stad.

Van woensdag 22 maart tot begin juni 2023 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen. Meer weten over de burgerbevraging? Lees meer op onze website!