Eerste uitbreiding gemeente- en stadsmonitor!

26-11-2018

Hoeveel personeelsleden tellen de lokale besturen in jouw gemeente? Hoe zijn de gemeenteraden in alle Vlaamse gemeenten samengesteld? Hoe toegankelijk zijn de bushaltes in de 13 centrumsteden?

Het Agentschap Binnenlands Bestuur breidt de gemeente- en stadsmonitor een eerste keer uit.  Je vindt op deze website nu ook nieuwe indicatoren en kaarten over volgende thema’s:

Indicatoren

Extra indicatoren enkel voor de 13 centrumsteden

Personeel

Politieke organisatie

Armoede

Natuur, milieu en Energie

Ondernemen en werken

Ruimte en infrastructuur

Wonen en woonomgeving

Leren en onderwijs

Zorg en gezondheid

Cultuur en vrije tijd

Gemeente- en stadsmonitor gelanceerd!

19-03-2018

Vandaag lanceren we in het ICC Gent de gemeente- en stadsmonitor! Beide monitoringsinstrumenten brengen de brede maatschappelijke omgeving van elke Vlaamse gemeente en stad in kaart. De gemeentemonitor verschijnt voor de eerste keer. De stadsmonitor is aan zijn zesde editie toe. De presentaties van de studiedag vind je op deze website, net als de persberichten.

Presentatie