Help, ik vind mijn (fusie)gemeente niet terug!

Gepubliceerd op: 19 februari 2019
Sinds 1 januari 2019 telt het Vlaamse Gewest 300 gemeenten. Vooralsnog hebben de datareeksen, opgenomen in de gemeente- en stadsmonitor, betrekking op de periode vóór de fusies (tot en met 31 december 2018). Momenteel bieden de monitoren met andere woorden data aan voor de 308 gemeenten.

Eerste uitbreiding gemeente- en stadsmonitor!

Gepubliceerd op: 26 november 2018
Hoeveel personeelsleden tellen de lokale besturen in jouw gemeente? Hoe zijn de gemeenteraden in alle Vlaamse gemeenten samengesteld? Hoe toegankelijk zijn de bushaltes in de 13 centrumsteden? Het Agentschap Binnenlands Bestuur breidt de gemeente- en stadsmonitor een eerste keer uit.

Gemeente- en stadsmonitor gelanceerd!

Gepubliceerd op: 19 maart 2018
Vandaag lanceren we in het ICC Gent de gemeente- en stadsmonitor! Beide monitoringsinstrumenten brengen de brede maatschappelijke omgeving van elke Vlaamse gemeente en stad in kaart. De gemeentemonitor verschijnt voor de eerste keer. De stadsmonitor is aan zijn zesde editie toe. De presentaties van de studiedag vind je op deze website, net als de persberichten.