Duurzaamheid van de woning

Type
Burgerbevraging
Definitie
Aandeel van de inwoners dat woont in een woning die energiezuinig en energierecupererend is. Een woning is energiezuinig als 3 van de 4 volgende voorzieningen aanwezig zijn in de woning: isolatie dak, isolatie muren, dubbel glas en energiezuinige ketel. Een woning is energierecupererend als minstens één van de volgende voorzieningen aanwezig is: groendak, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, gebruik regenwater.
Eenheid
persoon
Ratio
procent
Teller
De tellers werden herschikt in 2 categorieën: (1) Energiezuinig: drie van de vier energiezuinige voorzieningen moeten aanwezig zijn (Energiezuinige verwarmingsketel, condensatie- of hoogrendementsketel; Dubbel of driedubbel glas (minstens de helft van de ramen); Isolatie van muren (spouwmuren); Isolatie van zolder/dak; (2) Energie-recupererend: één van de energierecupererende voorzieningen aanwezig zijn (Groendak (dak met beplanting); Regenwater en gebruik hiervan voor toilet/wasmachine; Warmtepomp; Zonnepanelen; Zonneboiler).
Noemer
Iedereen die antwoordde op de vraag werd in de noemer opgenomen, uitgezonderd de categorie 'Weet niet' (voor energiezuinig moeten 3 van de 4 items beantwoord zijn.
Vraagstelling survey
Heb je in je woning... Duid op elke rij één antwoord aan. Energiezuinige verwarmingsketel, condensatie- of hoogrendementsketel? Warmtepomp? Regenwater en gebruik hiervan voor toilet/wasmachine? Dubbel of driedubbel glas (minstens de helft van de ramen)? Isolatie van zolder/dak? Isolatie van muren (spouwmuren)? Groendak (dak met beplanting)? Zonnepanelen? Zonneboiler? Antwoordmogelijkheden: 'Ja', 'Neen', 'Weet niet'
Bron
Burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor, Agentschap Binnenlands Bestuur
Laatste jaar beschikbaar
2020
Aanlevering volgende update
voorjaar 2024

Download de Excel dataset voor deze indicator