Is het leuk wonen in jouw buurt? Kan je veilig fietsen in jouw gemeente of stad? Is er voldoende groen? Hoe tevreden ben je over de voorzieningen en diensten in jouw gemeente of stad? …

Vanaf 9 september 2020 organiseert het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) de grootschalige burgerbevraging Gemeente-Stadsmonitor. Deze driejaarlijkse bevraging stond aanvankelijk in het voorjaar gepland. Omwille van de coronacrisis besliste het Agentschap Binnenlands Bestuur om de bevraging uit te stellen naar het najaar. Jouw mening over je gemeente of stad is bijzonder belangrijk! We rekenen dan ook op jou om deel te nemen!

De Gemeente-Stadmonitor telt meer dan 200 cijferreeksen die de staat van jouw gemeente of stad in beeld brengen. Ruim 100 cijferreeksen komen voort uit de grootschalige burgerbevraging bij de inwoners van elke Vlaamse gemeente. 

Met de resultaten van deze bevraging wil het Agentschap Binnenlands Bestuur elk lokaal bestuur ondersteunen om betere beleidsbeslissingen te nemen. Deze inzichten geven ons immers een unieke kijk op wat voor elke burger belangrijk is in zijn of haar gemeente of stad. Dit is dan ook een unieke kans om jouw mening te geven over je gemeente of stad!

Van woensdag 9 september tot eind oktober 2020 zal het Agentschap Binnenlands Bestuur in elke Vlaamse gemeente een representatief deel van de inwoners van 17 tot 85 jaar bevragen.

Lees meer over de burgerbevraging

infographic